Galetes Espelta


Una massa trencada clàssica, Sablé Bretón. La galeta per excelència!! Porten afegit un toc de canyella. Podem dir que és una bona iniciació en el món de les galetes.
Galetes artesanes fetes amb base de farina d'espelta ecològica. Baixes en sucre (Sucre de canya integral).

Es denomina massa trencada a causa de la textura trencadissa que mostra després de l’enfornat. Aquesta textura s'aconsegueix afegint algun greix a la farina.

Ingredients
  • 220 gr. Farina d'espelta integral "eco".
  •     1 Ou.
  •     4 gr. Bicarbonat sòdic.
  •   50 gr. Mantega.
  •   50 gr. Sucre de canya integral.
  •   15 gr. de Canyella en pols.
  • Gotes de xocolata, una taronja (opcional - decoració)

Preparació

Només barrejar per integrar els ingredients. No amassar, no volem activar el gluten i fer pa. ☺

Abans d'entrar al forn.


Després de sortir del forn.

  1. En un bol gran unir la farina, la canyella i el bicarbonat.
  2. Unir els líquids:  la mantega a dins l’ou i el sucre.
  3. Unir líquids i sòlids: Abocar el contingut líquid a dins el bol gran.
  4. Integrar els ingredient formant una massa uniforme.
  5. Formar una placa i posar-la a la nevera durant 20 minuts.
  6. Estendre la massa amb el rodet fent passades fins que quedi prima (entre 2 i  3 mm. Aprox.).
  7. Tallar les galetes (amb talla-pastes, tallador de pizzes, etc.)
  8. Si tenim unes gotes de xocolata, o volem fer un talls ben prims de taronja, podem decorar algunes... d'aquesta manera farem un assortit de galetes.
  9. Reservar a la nevera durant 30 min. (tapades amb film.)
  10. Aprofita aquesta estona per fer neteja.
  11. Forn calent a 180º. Entre 10 i 12 minuts.
  12. Retirar i reposar-les sobre una reixa fins que es refredin.