Galetes de civada i mel



Galetes artesanes fetes amb base de farina d'espelta ecològica. Baixes en sucre (Sucre de canya integral).

Ingredients


  • 180 gr. Farina d'espelta integral "eco".
  • 100 gr. Flocs de civada.
  •   30 gr. Avellanes torrades.
  •     1 Ou.
  •     4 gr. Bicarbonat sòdic.
  •   80 gr. Mantega.
  •   60 gr. Sucre de canya integral.
  •     8 gotes Aroma de vainilla.
  •   30 gr. Mel.
  •   10 gr. de Canyella en pols.
  •     5 gr. Anís en grà (Matafaluga)
  • Sèsam, flocs de civada i gotes de xocolata per decorar.
  • 2 culerades d'aigua i 2 cullerades de sucre per fer un almibar suau.

Preparació

 Només barrejar per integrar els ingredients.

Tallant les galetes.



Almíbar.



Pinzellant...




  1. Moldre la civada amb les avellanes amb el pimer.
  2. En un bol gran unir la farina, la canyella, l'anís, el bicarbonat i la barreja de civada i avellanes.
  3. En un bol petit batre amb una forquilla l'ou i el sucre fins que quedin ben integrats.
  4. Afegir la mantega, la mel, les gotes de vainilla a dins l’ou i el sucre. Batre-ho.
  5. Unir líquids i sòlids: Abocar el contingut líquid a dins el bol gran.
  6. Integrar els ingredient formant una massa uniforme. 
  7. Formar una placa i posar-la a la nevera  durant 20 minuts.
  8. Preparar almíbar: Escalfar una mica l'aigua, posar-li el sucre i remenar-ho bé.
  9. Estendre la massa amb el rodet fent passades fins que quedi prima (entre 2 i  3 mm. Aprox.).
  10. Tallar les galetes amb un emplatador rodó de 6 cm. de diàmetre.
  11. Moment de decorar:
    1. Opció 1: Posar Gotes de xocolata.
    2. Opció 2: Marcar les galetes...
    3. Opció 3; Pinzellar-les amb almibar i fer ploure el sèsam.
    4. Opció 4: Pinzellar-les igualment i fer ploure flocs de civada.
  12. Reservar a la nevera  durant 30 min. (tapades amb film.)
  13. Forn calent a 180º. Entre 10 i 12 minuts.
  14. Retirar i reposar-les sobre una reixa fins que es refredin.
...I ara que encara em cremen a les mans, no puc resistir de fer el primer mossec: cruixent i melós, aromàtic.. ai, calent!
Una experiència rodona!

Galetes de Civada i Mel 

Comentaris