Galetes artesanes fetes amb base de farina d'espelta ecològica. Baixes en sucre (Sucre de canya integral).
Ingredients
- 180 gr. Farina d'espelta integral "eco".
- 100 gr. Flocs de civada.
- 30 gr. Avellanes torrades.
- 1 Ou.
- 4 gr. Bicarbonat sòdic.
- 80 gr. Mantega.
- 60 gr. Sucre de canya integral.
- 8 gotes Aroma de vainilla.
- 30 gr. Mel.
- 10 gr. de Canyella en pols.
- 5 gr. Anís en grà (Matafaluga)
- Sèsam, flocs de civada i gotes de xocolata per decorar.
- 2 culerades d'aigua i 2 cullerades de sucre per fer un almibar suau.
Preparació
- Moldre la civada amb les avellanes amb el pimer.
- En un bol gran unir la farina, la canyella, l'anís, el bicarbonat i la barreja de civada i avellanes.
- En un bol petit batre amb una forquilla l'ou i el sucre fins que quedin ben integrats.
- Afegir la mantega, la mel, les gotes de vainilla a dins l’ou i el sucre. Batre-ho.
- Unir líquids i sòlids: Abocar el contingut líquid a dins el bol gran.
- Integrar els ingredient formant una massa uniforme. ①
- Formar una placa i posar-la a la nevera ⌛ durant 20 minuts.
- Preparar almíbar: Escalfar una mica l'aigua, posar-li el sucre i remenar-ho bé.
- Estendre la massa amb el rodet fent passades fins que quedi prima (entre 2 i 3 mm. Aprox.).
- Tallar les galetes amb un emplatador rodó de 6 cm. de diàmetre.
- Moment de decorar:
- Opció 1: Posar Gotes de xocolata.
- Opció 2: Marcar les galetes...
- Opció 3; Pinzellar-les amb almibar i fer ploure el sèsam.
- Opció 4: Pinzellar-les igualment i fer ploure flocs de civada.
- Reservar a la nevera ⌛ durant 30 min. (tapades amb film.)
- Forn calent a 180º. Entre 10 i 12 minuts.
- Retirar i reposar-les sobre una reixa fins que es refredin.
...I ara que encara em cremen a les mans, no puc resistir de fer el primer mossec: cruixent i melós, aromàtic.. ai, calent!
Una experiència rodona!
Galetes de Civada i Mel
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada