Es una galeta? es un Polvoró? Es quelcom molt deliciós.
Fets a casa, amb matafaluga (anís verd o anís en gra).
Ingredients
- 270 gr. Farina d'espelta integral "eco".
- 40 gr. Avellanes torrades.
- 4 gr. Bicarbonat sòdic.
- 110 gr. Mantega.
- 15 gr. Matafaluga (Anís verd o anís en gra), molinat.
- 20 gr. Sucre de canya integral.
- 50 ml. Vi Blanc (semi-dolç). Pot ser aigua.
- 50 ml..Suc de taronja.
- Sucre glass per arrebossar.
Preparació
- Esmicolar les avellanes amb el ganivet, amb la intenció que quedin trocets petits, sense arribar a fer farina.
- En un bol gran posar la farina, el bicarbonat, l'anís en gra i les avellanes. Remenar-ho per integrar-ho una mica.
- Afegir la matega a quadradets petits i a integrar-la amb la resta d'ingredients. La textura que ens quedarà serà la de sorra de platja.
- Afegim els líquids. El vi i el suc de taronja.
- Barregem fins a aconseguir una massa uniforme.
- Formar una placa i posar-la a la nevera ⌛ durant 20 minuts.
- Estendre la massa amb el rodet fent passades fins que quedi prima (entre 4 i 5 mm. Aprox.).
- Tallar amb un emplatador rodó de 6 cm. de diàmetre.
- Fer el forat amb un tallador rodó de 1,5 cm. de diàmetre. ①
- Reservar a la nevera ⌛ durant 30 min. (tapades amb film.)
- Forn calent a 180º. Entre 15 - 17 minuts.
- Retirar i reposar-les sobre una reixa fins que es refredin.
- En un bol posar el sucre glass i anar arrebossant els roscos fins que quedin ben guarnits.
...S'activen els records de la infantessa...!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada