Roscos d'anís



Es una galeta? es un Polvoró? Es quelcom  molt deliciós.
Fets a casa, amb matafaluga (anís verd o anís en gra).

Ingredients


  • 270 gr. Farina d'espelta integral "eco".
  •   40 gr. Avellanes torrades.
  •     4 gr. Bicarbonat sòdic.
  • 110 gr. Mantega.
  •   15 gr. Matafaluga (Anís verd o anís en gra), molinat.
  •   20 gr. Sucre de canya integral.
  •   50 ml. Vi Blanc (semi-dolç). Pot ser aigua.
  •   50 ml..Suc de taronja.
  • Sucre glass per arrebossar.

Preparació

① Fent els forats al roscos. En aquest cas utilitzem una boquilla de fer croquetes.





  1. Esmicolar les avellanes amb el ganivet, amb la intenció que quedin trocets petits, sense arribar a fer farina.
  2. En un bol gran posar la farina, el bicarbonat, l'anís en gra i les avellanes. Remenar-ho per integrar-ho una mica.
  3. Afegir la matega a quadradets petits i a integrar-la amb la resta d'ingredients. La textura que ens quedarà serà la de sorra de platja.
  4. Afegim els líquids. El vi i el suc de taronja.
  5. Barregem fins a aconseguir una massa uniforme.
  6. Formar una placa i posar-la a la nevera  durant 20 minuts.
  7. Estendre la massa amb el rodet fent passades fins que quedi prima (entre 4 i  5 mm. Aprox.).
  8. Tallar amb un emplatador rodó de 6 cm. de diàmetre.
  9. Fer el forat amb un tallador rodó de 1,5 cm. de diàmetre.
  10. Reservar a la nevera  durant 30 min. (tapades amb film.)
  11. Forn calent a 180º. Entre 15 - 17 minuts.
  12. Retirar i reposar-les sobre una reixa fins que es refredin.
  13. En un bol posar el sucre glass i anar arrebossant els roscos fins que quedin ben guarnits.
...S'activen els records de la infantessa...!


Comentaris