Salsa de carbassa amb pebre de jamaica


En temps de carbasses, aquesta salsa tot terreny és una molt bona opció per a acompanyar tot tipus de plats.

Com a paté amb una torrada. En aquest cas ens podem estalviar l'aigua... sempre queda una mica més presa.

Directament del pot,  ...uummm!!

Multiusos i amb un nom d'allò més sofisticat, oi?

El pebre de jamaica és molt especial,  ofereix molts matisos tant de sabors com d'aromes.
Si no en disposem i volem substituir-lo ho podem fer amb un pebre negre, una mica de nou moscada (molt poca) i una mica de canyella. I fins i tot un polsim de cacau en pols.


Ingredients

  • 250 gr. Carbassa.
  •   20 gr. Avellanes torrades.
  • 100 gr. Ceba de figueres (una ceba mitjana).
  • 30 - 50 gr. Aigua
  • Pebre de jamaica (Al gust).
  • Nou moscada.
  • Sal.
  • Oli d'oliva.

Preparació

Ingredients


Carbassa al vapor

  1. Tallar la carbassa a daus i posar-la al vapor. Durant uns 20 minuts.
  2. Tallar la ceba petita i passar-la per la paella amb un bon raig d'oli d'oliva. Salar i ratllar una mica de nou moscada.
  3. En un got de pimer posar l'oli, la sal, el perbre de jamaica, les avellanes i l'aigua. I batre-ho ben fi.
  4. Incorporar la ceba i la carbassa. Batre fins a integrar-ho tot.
  5. Tastar-ho, rectificar de sal i pebre.
  6. Deixar reposar una estona. Si es fa d'un dia per l'altre els sabors quedem més integrats i la textura més estable.



"... sense complicacions, sense presses, sense tantes coses... senzillament deliciosa."


Comentaris