Carxofes amb brandada de xampinyons


A casa també es poden fer elaboracions així de "resultones".
I són molt fàcils de fer.



Ingredients


  • 6 Carxofes mitjanes
  • 200 gr. cigrons cuits.
  • 100 gr. de xampinyons.
  •   10 Olives negres.
  •     2 grans d'all.
  • Oli d'oliva.
  • Sal.
  • Pebre.
  • Sèsam.
  • Formatge per gratinar.

Preparació

Abans d'entrar al forn

 
  1. Preparar les carxofes: Treure les fulles esteriors, tallar les fulles que queden més curtes, tallar el tronxo a ran per tal que quedin ben estables.
  2. Els tronxos es poden aprofitar: Es pelen i es tallen a juliana.
  3. Posar les carxofes al vapor durant uns 20 minuts. Reservar.
  4. Fregir els xampinyonys en una paella posant un raig d'oli i un gra d'all picadet. Reservar. 
  5. En un bol preparar la brandada: Posar els cigrons, els xampis, un gra d'all en cru, les olives negres sense os. Batre-ho amb el pimer. Trobar el punt de sal i pebre.
  6. Buidar les carxofes del centre amb una cullereta de café. Amb això li treurem el pel de dins.
  7. Expandir les fulles creant més espai al centre. Obrint-les com una flor.
  8. Omplir-les amb la brandada de Xampinyons i cubrirles amb sèsam o amb formatge de gratinar.
  9. Colocar les carxofes a la safata del forn, a 180º  durant 10-15 minuts.


Ui, què és això? No passen desapercebudes...
I al probar-les... Tampoc!



Comentaris