A casa també es poden fer elaboracions així de "resultones".
I són molt fàcils de fer.
Ingredients
- 6 Carxofes mitjanes
- 200 gr. cigrons cuits.
- 100 gr. de xampinyons.
- 10 Olives negres.
- 2 grans d'all.
- Oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre.
- Sèsam.
- Formatge per gratinar.
Preparació
- Preparar les carxofes: Treure les fulles esteriors, tallar les fulles que queden més curtes, tallar el tronxo a ran per tal que quedin ben estables.
- Els tronxos es poden aprofitar: Es pelen i es tallen a juliana.
- Posar les carxofes al vapor durant uns 20 minuts. Reservar.
- Fregir els xampinyonys en una paella posant un raig d'oli i un gra d'all picadet. Reservar.
- En un bol preparar la brandada: Posar els cigrons, els xampis, un gra d'all en cru, les olives negres sense os. Batre-ho amb el pimer. Trobar el punt de sal i pebre.
- Buidar les carxofes del centre amb una cullereta de café. Amb això li treurem el pel de dins.
- Expandir les fulles creant més espai al centre. Obrint-les com una flor.
- Omplir-les amb la brandada de Xampinyons i cubrirles amb sèsam o amb formatge de gratinar.
- Colocar les carxofes a la safata del forn, a 180º durant 10-15 minuts.
Es poden acompanyar amb ceba caramelitzada amb cúrcuma i taronja.
Ui, què és això? No passen desapercebudes...
I al probar-les... Tampoc!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada