Croquetes de mill


Un aperitiu, unes tapetes, un sopar ben "apanyat", una temptació... són croquetes!!

Sense: Sense gluten, sense lactosa, sense ou, sense "sense".

Amb: Amb molt de gust, amb una textura espectacular, amb una pinta fantàstica. Amb "allò" que tenen les croquetes, no?

Ingredients

  • 175 gr. Mill (1 got).
  • 450 gr. Aigua (2,5 gots).
  •     1 Ceba gran o dues mitjanes.
  •        Pebre.
  •        Nou moscada.
  •        Sal.
  •        Oli d'oliva.

  •     2 gr. Shoyu (Salsa de soja per cuinar).
  •     2 gr. Julivert sec.
  •     1 gra d'all.
  •     4 Cullerades de beguda d'arròs.

  • Per arrebossar: Polenta.
  • Per complimentar arrebossat: sèsam, julivert i sal.

Preparació
Polenta amb sèsam i julivert


  1. Bullir el mill en l'aigua amb sal durant uns 20 minuts. O fins que ja no quedi aigua.
  2. Tallar la ceba petita i passar-la per la paella amb un bon raig d'oli d'oliva. Sal-pebrar i ratllar una mica de nou moscada.
  3. Picar l'all ben petit.
  4. En un bol posar el mill, la ceba i el gra d'all tallat ben petit i batre-ho ben fi.
  5. Afegir el Shoyu, el julivert. Remenar-ho fins que quedi tot ben integrat.
  6. Trobar el punt de sal. Agefir-li si li cal.
  7. La beguda d'arròs li posarem si veiem que la massa queda massa dura. El mill encara anirà agafant més duresa conforme es vagi refredant. L'experiència és el que compta, haurem de provar-ho. 
  8. Deixar reposar durant mitja hora. En aquest moment la textura ja queda força estable. 
  9. Opció 1: Per arrebossar: En un bol o un plat posar una base de polenta. 
  10. Opció 2: Per arrebossar: A la polenta afegir-li, sèsam, julivert i una mica de sal.
  11. Agafar porcions d'uns 30 grams de massa i donar-li la forma de croqueta. Passar-la per la polenta i reservar.
  12. En una paella posar una base d'oli de girasol, esperar que s'escalfi fins que, posant una croqueta, faci els primers espetecs. Anar posant les croquetes i, quan estiquin rosses d'una banda, girar-les.
  13. Treure-les a sobre d'una safata coberta amb paper de cuina.
Acabades de fer són ben bones...
Fredes estan boníssimes...
Reescalfades l'endemà... També!!


    Recursos didàctics.
  • Tarja de la recepta. A punt per imprimir.

Comentaris