Hamburgueses de llenties


Veggie-Burguers Casolanes. L'estrella de les hamburgueses a casa.


Ingredients per a 9 unitats:

  • 275 gr. Llenties Pardines (550 gr. Un cop en remull).
  • 450 gr. Ceba (350 gr. neta i potxada).
  • All.
  • Julivert.
  • Oli Oliva.
  • Shoyu.
  • Sal.
  • Farina de blat de moro.

Preparació

  1. Posar en remull les llenties durant 8 hores (o tota una nit).
  2. Tallar la ceba i potxar-la uns 10 minuts (en una paella a foc lent i tapades)
  3. Picar l’all ben petit. (Algunes processadores no el tallen be).
  4. En un bol, barrejar tots el ingredients excepte la farina.
  5. Passar la massa per una processadora d’aliments. O amb el pimer, aconseguint una textura granulada. (millor no afinar massa)
  6. Tornar a posar la massa al bol. Afegir la farina i barrejar fins a integrar-la be.
  7. Tastar-la i corretgir-la de sal, si s’escau.
  8. Extendre un paper de forn. Preparar la bàscula i un motllo rodó o emplatador rodó de 9 cm. diàmetre.
  9. Agafar porcions de 110 gr. i posar-les al motllo (emplatador). Pressionar una mica la massa i retirar el motllo. (La consistència de la massa ha de permetre que s’aguanti sense motllo).
  10. Un cop repartides les hamburgueses al paper de forn, enfornar a 180º durant uns 12-15 minuts.
  11. Retirar del forn i posar-les a refredar (Surten del forn que encara estan una mica toves, conforme es van refredant, agafen més consistència).
  12. I ja estan a punt.



    Procés d'elaboració
  • Presentació dels ingredients.
  • Unim els ingredients en un bol
  • La farina la afegim un cop processada la massa.
  • Pesant la massa en una bàscula de cuina.
  • Premsant la massa en l'emplatador.
  • Acabades de sortir del forn.



Comentaris