Pastís de cumple amb trufa


Una exquisida elaboració d'alta pastisseria casolana. A la recerca de l'equilibri de textures cremoses i esponjoses, els sabors de cacau i els aromes de la vainilla i la mínima quantitat de sucre de canya integral combinada amb els exòtics dolçors dels dàtils i una presentació brillant de la ganache de xocolata i la refinamenta de la decoració amaràntica.

Al final de l'entrada pots veure una galeria d'imatges del procés d'elaboració. Potser et dona idees.

Ingredients

Pa de pessic (Quantitats per a 1 base):
  •     3 Ous.
  •   80 gr. Sucre integral de canya ecològica.
  •   40 gr. Oli de girasol.
  • 140 gr. Beguda d'arròs.
  •   10 gotes Aroma de Vainilla.
  • 200 gr. Farina de blat ecològica.
  •     5 gr. de llevat químic.
Trufa de cacau:
  • 450 ml. Beguda d'arròs.
  •   30 gr. Flocs de civada.
  •   30 gr. Avellana torrada.
  •   40 gr. Cacau.
  •     5 gr. Agar Agar en pols.
  •   40 gr. Dàtils sense pinyol.
  •     2 gr. Lecitina de soja.
Cobertura-bany xocolata:
  • 60 gr. Xocolata negra 70%.
  • 80 gr. Beguda d'arròs.
  •   5 gr. Oli de coco.
Decoració:
  • Sucre glass.
  • Amarant inflat.

Pots veure com fer l'amarant inflat aquí:
Com... Fer amarant inflat

Preparació

 Es molt convenient que el motllo sigui desmotllable.

També pot ser de 20 o 22. Quedarà una mica més baix.

Les dues bases. Una amb la copa.



  1. Per fer la base: Farem 2 bases. Es poden duplicar els ingredients i fer-los en un mateix bol o be fer-los per separat.
  2. En un bol batre els ous amb el sucre fins que es blanquegin. Afegir l'oli i la vainilla. Integrar-ho. Afegir la beguda d'arròs. Integrar-ho molt bé.
  3. Unir la farina i el llevat químic i afegir-ho un cop tamisat. passar-ho a un motlle de 18 cm. de diàmetre.  
  4. Forn a 180º durant uns 25 minuts.
  5. Enfornar la segona base, en cas que no les haguem fet juntes. (normalment no disposem de dos motlles del mateix diàmetre, oi?).
  6. Retirar-ho i deixar-lo sobre una reixa que es refredi. Desmotllat als 10 minuts.
  7. Quan sigui ben fred, tallar la copa amb un ganivet de serra (el del pa es ideal) per igualar la base.

En cas de que l'Agar-Agar sigui en escames, deixar-lo bullint 4-5 minuts.

Si és massa espés i el pimer no tira...
afegim 50 ml. de beguda d'arròs i 10 avellanes més.  
  1. Per fer la trufa de cacau: Posar a bullir la beguda de cacau amb els dàtils tallats petits, la cibada i les avellanes. Abans que comenci a bullir, afegir el cacau i passar el pimer fins que quedi tot integrat i ben fi.
  2. Quan comenci a bullir, afegir l'Agar-Agar en forma de pluja (sempre he volgut dir això).Mantenir-ho bullint durant 1 minut.
  3. Posar-ho en un recipient (un bol mitjà-gran)  i deixar-lo fins que refredi i endureixi. Un cop ben fred i dur tallar-lo a quadradets, afegir la lecicina de soja i passar el pímer fins que quedi emulsionat (o sigui, com una mousse). Y yata!! Reservar.

Una porció del pastís.


  1. Per fer la cobertura-bany de xocolata: Un cop el pastís està muntat.
  2. Tallar la xocolata en trocerts ben petits i posar-los en un bol amb l'oli de coco.
  3. Posar la beguda d'arròs en un cassó fins que bulli i abocar-lo al bol amb la xocolata. Esperar un minut que es desfaci una mica la xocolata i remenar-ho fins que quedi integrat.

    Pastís de Cumple amb trufa - Procés d'elaboració

  • Posar una capa de trufa entre les dues bases apilades. La part que queda tallada la posem mirant cap dins. Omplir el lateral amb més trufa.
  • Cobrir per sobre i tots els laterals amb trufa.
  • Moment de fer la cobertura-bany de xocolata.
  • La cobertura ha de poder repartir-se movent el pastís (amb delicadessa).
  • Posar amarant inflat al lateral. Un parell d'hores abans de servir-lo.
  • Retallar una cartulina amb una forma. Colocar-la a sobre del pastís un cop la cobertura està seca. Amb un colador escampar el sucre glass fins a cobrir la forma. Retirar la cartolina amb cura.



Comentaris

  1. Hola! Gracias por la receta y la inspiración! He hecho una adaptación de principiante de tu pastel jeje algunas cosillas no me han salido pero está buenísimo. Las instrucciones clarísimas muchas gracias y besos de Guernsey!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por compartir tu experiencia. Y bon appetit!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada