Una exquisida elaboració d'alta pastisseria casolana. A la recerca de l'equilibri de textures cremoses i esponjoses, els sabors de cacau i els aromes de la vainilla i la mínima quantitat de sucre de canya integral combinada amb els exòtics dolçors dels dàtils i una presentació brillant de la ganache de xocolata i la refinamenta de la decoració amaràntica.
Al final de l'entrada pots veure una galeria d'imatges del procés d'elaboració. Potser et dona idees.
Ingredients
Pa de pessic (Quantitats per a 1 base):
|
Trufa de cacau:
|
Cobertura-bany xocolata:
|
Decoració:
|
Pots veure com fer l'amarant inflat aquí:
Com... Fer amarant inflat
Com... Fer amarant inflat
Preparació
① Es molt convenient que el motllo sigui desmotllable.
També pot ser de 20 o 22. Quedarà una mica més baix.
Les dues bases. Una amb la copa.
També pot ser de 20 o 22. Quedarà una mica més baix.
Les dues bases. Una amb la copa.
- Per fer la base: Farem 2 bases. Es poden duplicar els ingredients i fer-los en un mateix bol o be fer-los per separat.
- En un bol batre els ous amb el sucre fins que es blanquegin. Afegir l'oli i la vainilla. Integrar-ho. Afegir la beguda d'arròs. Integrar-ho molt bé.
- Unir la farina i el llevat químic i afegir-ho un cop tamisat. passar-ho a un motlle de 18 cm. de diàmetre. ①
- Forn a 180º durant uns 25 minuts.
- Enfornar la segona base, en cas que no les haguem fet juntes. (normalment no disposem de dos motlles del mateix diàmetre, oi?).
- Retirar-ho i deixar-lo sobre una reixa que es refredi. Desmotllat als 10 minuts.
- Quan sigui ben fred, tallar la copa amb un ganivet de serra (el del pa es ideal) per igualar la base.
② En cas de que l'Agar-Agar sigui en escames, deixar-lo bullint 4-5 minuts.
③ Si és massa espés i el pimer no tira...
afegim 50 ml. de beguda d'arròs i 10 avellanes més.
③ Si és massa espés i el pimer no tira...
afegim 50 ml. de beguda d'arròs i 10 avellanes més.
- Per fer la trufa de cacau: Posar a bullir la beguda de cacau amb els dàtils tallats petits, la cibada i les avellanes. Abans que comenci a bullir, afegir el cacau i passar el pimer fins que quedi tot integrat i ben fi.
- Quan comenci a bullir, afegir l'Agar-Agar en forma de pluja (sempre he volgut dir això).Mantenir-ho bullint durant 1 minut. ②
- Posar-ho en un recipient (un bol mitjà-gran) i deixar-lo fins que refredi i endureixi. Un cop ben fred i dur tallar-lo a quadradets, afegir la lecicina de soja i passar el pímer fins que quedi emulsionat (o sigui, com una mousse). Y yata!! Reservar. ③
- Per fer la cobertura-bany de xocolata: Un cop el pastís està muntat.
- Tallar la xocolata en trocerts ben petits i posar-los en un bol amb l'oli de coco.
- Posar la beguda d'arròs en un cassó fins que bulli i abocar-lo al bol amb la xocolata. Esperar un minut que es desfaci una mica la xocolata i remenar-ho fins que quedi integrat.
-
Pastís de Cumple amb trufa - Procés d'elaboració
- Posar una capa de trufa entre les dues bases apilades. La part que queda tallada la posem mirant cap dins. Omplir el lateral amb més trufa.
- Cobrir per sobre i tots els laterals amb trufa.
- Moment de fer la cobertura-bany de xocolata.
- La cobertura ha de poder repartir-se movent el pastís (amb delicadessa).
- Posar amarant inflat al lateral. Un parell d'hores abans de servir-lo.
- Retallar una cartulina amb una forma. Colocar-la a sobre del pastís un cop la cobertura està seca. Amb un colador escampar el sucre glass fins a cobrir la forma. Retirar la cartolina amb cura.
Hola! Gracias por la receta y la inspiración! He hecho una adaptación de principiante de tu pastel jeje algunas cosillas no me han salido pero está buenísimo. Las instrucciones clarísimas muchas gracias y besos de Guernsey!
ResponEliminaGracias por compartir tu experiencia. Y bon appetit!
Elimina