Quiche de carxofes


Un plat únic de luxe. Per a totes les ocasions. Per al dia a dia i per a qualsevol celebració. Aquesta preciositat vesteix la taula.

Ingredients

Per a la base:
  • 120 gr. Farina Espelta integral ecològica.
  •     1 ou.
  •   20 ml. Oli d'oliva.
  •        Sal.

Per al farcit:

  •    2 Carxofes.
  •    2 Pastanagues mitjanes.
  •    1 Ceba.
  •    2 Ous.
  • 100 ml. Aigua.
  •   30 gr. de farina de blat de moro (ecològica).
  •       Oli d'oliva i sal.

Preparació

  1. Preparem la base: En un bol posem la farina, la sal i l'oli d'oliva. Remenem fins a integrar-ho tot. Ha de quedar com una sorra molla.
  2. Afegim l'ou i remanem fins que quedi una massa consistent.
  3. Fem una bola i reservem. Li va molt bé reposar uns 20 minuts.
  4. En una paella posar un raig d'oli d'oliva i saltejem la ceba, les pastanagues i les carxofes tallades petites. Les deixem al punt, ja que aniran després al forn.
  5. Tornem a la massa: enfarinem la taula de treball i amb un curró estenem la massa fins que ens hi encaixi en un motllo d'uns 18 cm de diàmetre. Nosaltres hem fet servit la tapa de vidre d'uns 3 cm. d'alçada. (es pot veure a la imatge).
  6. La posem al motllo i la ben acomodem. La punxem amb una forquilla per evitar que ens faci bombolles gaire groses. I al forn uns 12 minuts a 180º.
  7. Retirem del forn la base.
  8. En un bol batre 2 ous amb les verdures saltejades.
  9. A part disoldre la farina de blat de moro en l'aigua freda. Afegir-ho al bol. Remenar fins a integrar-ho molt be.
  10. Abocar el contingut del bol en la base que acabem de treure del forn.
  11. Al forn tot plegat uns 10-15 minuts a 180º.


Comentaris