Barrufins de cacau amb orellons al gingebre


Rebosteria gamberra crudi-vegana. Sembla que en el món de la rebosteria, les quantitats han d'anar afinades al milímetre (o al gram). I segurament és cert en moltes de les elaboracions.



Però quan un dia ens dona per agafar dues cullerades del que tenim a mà per a fer unes proves i...

Surten aquests Barrufins de cacau, el somriure és inevitable.



Amb aquestes quantitats surten 5 unitats.

Ingredients

Base:
  •   2 Cdes. Ametlles. 30 gr.
  •   2 Cdes. Flocs de civada petits. 20 gr.
  •   2 Cdes. Mel o Xarop d'atzavara. (També podem posar una de cada). 20 gr.
  •   2 Cdes. Cacau en pols pur. 20 gr.
  •   2 Cdes. d'aigua. 25 gr,

Crema de cacau:
  •   1 Cdta. Cacau en pols pur. 7 gr.
  •   1 Cdta. Xarop d'atzavara. 10 gr.
  •   1 Cdta. Oli de coco. 3 gr.
  •   1 Cdta. Aigua. 4 gr.

Decoració:
  •   2 Orellons.
  •   1 Polsim de gingebre en pols.

Preparació

  1. Comencem pel final: Tallar 1 orelló a tires primes. L'altre tallar-lo a quadradets. Y posar-los en remull amb una mica d'aigua i un polsim de gingebre durant uns 15 minuts. Passat aquest temps retirar-los de l'aigua i reservar.
  2. La Base: Tallar les ametlles ben petites amb un ganivet. També les podem passar pel "pimer" sense arribar a fer-les farina. Pensem que això ens aportarà un cruixent molt interessant.
  3. En un bol barrejar tots els ingredients de la base fins que quedin ben integrats. La textura ha de ser una mica dura.
  4. Agafar porcions d'uns 20 grams i omplir un motlle de 4 cm de diàmetre.
  5. En un got petit posar tots els ingredients de la crema de cacau i barrejar fins que quedi tot ben integrat. (L'oli de coco el podem treure de la nevera uns minuts abans i rascar la quantitat que volguem).
  6. Amb dues culleretes agafar petites quantitats de crema de cacau i posar tres boletes a cada base. A sobre de la crema colocar els quadradets d'orellons. 
  7. O bé, crea les teves pròpies decoracions... Pensa que estem fent rebosteria gamberra.

Quina delícia!
I quina sensació tant agradable, això de fer el gamberro tot cuinejant!



Comentaris