Maridatge verd-i-blanc a taula. Combinació de cremositat i cruixentor amb tradició de bona cuina. Com a racció, mitja racció i inclús com a tapa per acompanyar el nostre brebatge preferit.
Ingredients
Base d'espinacs:
- 300 gr. Espinacs ja nets.
- 2 grans d'all.
- 1 Raig d'oli d'oliva.
- Sal.
Beixamel: (veure recepta -> Beixamel)
- 20 gr. de farina de blat ecológica.
- 20 gr. de mantega.
- 250 ml. de beguda d'arròs.
- 1 Ceba.
- Nou moscada i pebre al gust.
Cruixent de llavors:
- Nous, pipes de girasol, pipes de carbassa i sésam.
Preparació
- Fer la beixamel. Bullir la beguda d'arròs amb 3 claus d'olor. Infusionar durant 10 minuts.
- En una paella posar la ceba tallada petita amb una mica d'oli i sal. Afegir els 20 gr. d'oli i els 20 gr. de farina. Cuinar la farina 2 minuts tot remenant. Incorporar la beguda d'arròs i remenar fins que quedi integrada i amb una textura cremosa. Reservar.
- Els espinacs. En una altra paella posar un raig d'oli i els alls tallats petits. Abans que els alls es dorin, Afegir els espinacs. Tirar una mica de sal. Remenar uns minuts fins que quidin potxats. Reservar.
- El cruixent de llavors. En una altra paella. Sense oli posar les Nous i les pipes de girasol i torrar-les durant uns minuts, removent de tant en tant.
- Quan ja estan a punt, posar-hi les pipes de carbassa i el sésam. Les pipes de carbassa s'inflaran i quedran cruixents i el sésam espategarà avisant que s'està torrant. Reservar.
- Muntem el plat: Posar una base d'espinacs. Cobrir-les amb beixamel i tirar per sobre el cruixent de llavors.
-
Espinacs amb beixamel i cruixent de llavors
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada