Espinacs amb beixamel i cruixent de llavors


Maridatge verd-i-blanc a taula. Combinació de cremositat i cruixentor amb tradició de bona cuina. Com a racció, mitja racció i inclús com a tapa per acompanyar el nostre brebatge preferit.


Ingredients

Base d'espinacs:
  • 300 gr. Espinacs ja nets.
  •     2 grans d'all.
  •      1 Raig d'oli d'oliva.
  •         Sal.
Beixamel: (veure recepta -> Beixamel)
  •   20 gr. de farina de blat ecológica.
  •   20 gr. de mantega.
  • 250 ml. de beguda d'arròs.
  •     1 Ceba.
  •        Nou moscada i pebre al gust.
Cruixent de llavors:
  •     Nous, pipes de girasol, pipes de carbassa i sésam.

Preparació

  1. Fer la beixamel. Bullir la beguda d'arròs amb 3 claus d'olor. Infusionar durant 10 minuts.
  2. En una paella posar la ceba tallada petita amb una mica d'oli i sal. Afegir els 20 gr. d'oli i els 20 gr. de farina. Cuinar la farina 2 minuts tot remenant. Incorporar la beguda d'arròs i remenar fins que quedi integrada i amb una textura cremosa. Reservar.
  3. Els espinacs. En una altra paella posar un raig d'oli i els alls tallats petits. Abans que els alls es dorin, Afegir els espinacs. Tirar una mica de sal. Remenar uns minuts fins que quidin potxats. Reservar.
  4. El cruixent de llavors. En una altra paella. Sense oli posar les Nous i les pipes de girasol i torrar-les durant uns minuts, removent de tant en tant. 
  5. Quan ja estan a punt, posar-hi les pipes de carbassa i el sésam. Les pipes de carbassa s'inflaran i quedran cruixents i el sésam espategarà avisant que s'està torrant. Reservar.
  6. Muntem el plat: Posar una base d'espinacs. Cobrir-les amb beixamel i tirar per sobre el cruixent de llavors.

    Espinacs amb beixamel i cruixent de llavors


Comentaris