Esponja d'espinacs a la paella


Truita esponjosa fashion.

Si, es tracta de fer una truita d'espinacs i alls tendres. Utilitzant uns motlles i muntant les clares... ara ho veiem!



Ingredients:

  • 300 gr d'espinacs (una bossa).
  • 2 ous mitjans.
  • 4 Alls tendres.
  •    Oli i sal.

Preparació:


  1. En una paella posar un raig d'oli i saltejar els alls tendres amb una mica de sal. Quan estiguin daurats, afegir els espinacs. I quan aquests estiguin vençuts (potxats). Esperar que es refredi una mica i passar-ho pel "pimer". Reservar.
  2. Separar les clares de els rovells. Batre les clares a punt de neu. Els rovells integrar-los amb els espinacs.
  3. Pas interessant: Agafar una mica de les clares muntades i afegir-les als espinacs. Amb això aconseguim una textura més líquida i més  amable a l'hora d'integrar-ho amb la resta de clares.
  4. Ara si, la resta de les clares, afegir-la al bol dels espinacs i integrar-ho amb molt de carinyo i amb moviments suaus i circulars.
  5. Comença la màgia: Posar una paella a foc lent. Posar uns emplatadors a la paella i omplir-los de la massa que hem fet fins a 3/4. Tapar la paella. Esperar uns 7 minuts. (a foc molt lent).
  6. Girar els motlles. Primer ens assegurarem que estàn desenganxats de la paella. I segon, li donarem la volta de la millor manera que trobem. Cuinar durant  uns 3 minuts més, a foc molt lent.
  7. Per treure'ls del motlle potser ens haurem d'ajudar amb un ganivet ben fi.
Es que els espinacs a mi no...
Doncs, ara si!


Comentaris