Pasta de full - hojaldre


Ciència i paciència en l'art de la pastisseria. Ingredients senzills, dedicació artesana.


Un polsim de sucre glass, dues miques de maduixa - Pasta de full en la seva màxima expressió.

Ingredients:

  • 250 gr. Farina blanca de blat ecològica.
  • 140 gr. Aigua (Molt freda).
  •     1 gr. Sal.
  •   60 gr. Mantega (per a laminar)

Preparació:

Mantega entre dos films.


 Un plec senzill és com doblar un tríptic. Dividir visualment la massa en tres parts, agafar un extrem (A) i plegar-lo a sobre de la part central (B). I l’altre extrem (C) acaba cobrint el primer.



 Un plec doble es dividir mentalment la massa en 4 parts i plegar els dos extrems fent-los coincidir al centre. Després tancar-los com si d’un llibre es tractés.



  1. Integrar la farina, l’aigua i la sal. Sense amassar.
  2. Estirar la massa amb el rodet fins que quedi amb 1 cm. de gruix. 
  3. Ha de quedar el més rectangular possible.
  4. Repartir la mantega per sobre dues terceres parts de la massa. 
  5. Podem tallar la matega  a tires fines, posar-la entre dos troços de paper film i passar-li el rodet per unificar-la. ① 
  6. Posar farina a la superfície de treball i a la massa sempre que sigui necessari.
  7. Fer el primer plec senzill, primer doblem la part que no te mantega (A) a sobre de la part central (B). ② 
  8. Tornar a estirar la massa fins que quedi rectangular i d’1 cm. 
  9. Fer un plec doble. 
  10. A la nevera 20 minuts.
  11. Fer dos plecs dobles. Estirar la massa rectangular i a un cm. de gruix. 
  12. Si la volem fer servir al mateix moment guardar a nevera 20 minuts. (Es pot guardar al congelador tapada amb film).
  13. Si l'enfornem: A 180º 15-18 minuts. Depenent de les formes que li fem.
Tot a punt!! 


Comentaris