Rollitos de tardor amb salsa agre-dolça


Versió tardoral dels "Rollitos" xinesos. En el seu cas són de primavera. Els que aquí presentem són de tardor. Encara que el publiquem avui dia 20 de març, primer dia de primavera. Aquelles contradiccions de la vida.


Una salsa agre-dolça tunejada amb remolatxa per poder aconseguir el color desitjat i... altres truquis que detallarem més avall.


Si el farcit és molt humit pot estovar massa del "rollito" i potser necessitar una segona enfornada.
En aquest cas, No problem! Bis-cuit de "rollito".

Les llavors de lli: La funció d'aquestes llavors a la salsa és la de donar-li una textura gelatinosa. Necessita unes hores de repòs per obtenir aquesta textura. Així que si la volem consumir al moment, ens podem estalviar de posar-les.

Ingredients:

Per als "rollitos":
  • 100 gr. Farina d'espelta integral ecològica.
  •   60 gr. Aigua.
  •     1 gr. Sal.

Per al farcit:

  • 1 Ceba.
  • 1 Carxofa.
  • 2 Alls porros.
  •    Oli, sal i pebre.

Per a la salsa agre-dolça:

  • 70 gr. Vinagre de poma.
  • 30 gr. Sucre.
  •   5 gr. Sal.
  •   1 Rodanxa petita de Remolatxa.
  •   3 gr. Llavors de lli.

Preparació:

 Truqui-salsa: Afegir una mica de gingebre en pols. Uff!!

Truqui-salsa 2: Tallar unes lámines ben fines de gingebre fresc. Posar-les en un pot de vidre a macerar amb tots els ingredients de la salsa. Tres dies a la nevera i... Ufff, Ufff!!

El gingebre, per suposat l'aprofitem... uff!



 Es important reposar la massa per temes d'activació del gluten i la dificultat d'aconseguir masses ben fines.
  1. El farcit: Tallar totes les verdures en juliana ben prima i saltejar a la paella amb una mica d'oli. Trobar el punt de sal i pebre. Reservar.
  2. La salsa: Posar tots els ingredients en un got i remenar vàries vegades fins que s'integri be el sucre. (Li costa una mica). ①
  3. Els "Rollitos": Farina + aigua + sal. Integrar i deixar reposar 3 minuts. Estirar la massa amb un rodet sobre una superfície amb farina. Anar estirant i reposant.  ②
  4. Segurament haurem de fer moltes passades amb el rodet. Es important anar posant farina per les dues cares de la massa per evitar que s'enganxi tant al rodet com a la superficie de treball.
  5. La massa ha de tenir una gruixudària d'un milímetre o menys. Però arribarem on bonament podrem.
  6. Ara el muntatge: Tallar la massa a quadrats o rectangles, posar una mica de farcit i enrotllar-los.
  7. Al forn uns 15 -20 minuts a 180º.
  8. Servir-lo amb la salsa i a gaudir-ho.
Un àpat molt enrotllat!
Poca gràcia.


Comentaris